Margreet

Ik ben Margreet, 47 jaar, psycholoog, coach, mediator en juriste. Na 15 jaar in het buitenland te hebben gewoond, woon ik sinds 6 jaar samen met mijn man en kinderen weer in Haarlem.

Mijn kracht ligt in de combinatie van vaardigheden die ik kan inzetten tijdens de coaching.  Als coach kijk ik vooruit en werk ik naar een oplossing van het probleem toe. Tegelijkertijd kijk ik als psycholoog ook naar de oorzaak van het probleem. Als mediator houd ik me bezig met de communicatie en de relatie met ‘de ander’ en als persoon verdiep ik me in jou.

Het is voor mij niet belangrijk welke naam we aan het traject geven dat tot de gewenste verandering in je leven moet leiden. Het doel is dat jij je leven zo snel mogelijk weer op de rit krijgt of dat de rust in je gezin terugkeert. Samen gaan we doen wat daarvoor nodig is.

Naast de opleidingen die ik heb gevolgd, is mijn aanpak geschoeid op de leest van het Padwerk. Deze levensfilosofie draait om het motto: ken jezelf. In mijn sessies zal al gauw duidelijk worden dat dát het onderliggende werkthema is. Het onbewuste bewust maken, het onbesprokene benoemen en verbanden tussen denken, gevoel en gedrag blootleggen. Dat klink wellicht wat vaag maar is juist uiterst concreet.  Het zorgt ervoor dat er helderheid komt, zowel in de relatie met jezelf als met de ander zodat je niet langer in dezelfde valkuilen loopt maar kan groeien en floreren.

Mijn professionele carrière ben ik begonnen in het bedrijfsleven, eerst bij Canon Europa en later bij Goldman Sachs in New York. Vervolgens ben ik meer en meer ‘de andere kant’ op gegaan en heb ik, voordat ik terug in Nederland mijn eigen praktijk kreeg, onder andere gewerkt op de detox afdeling van het Beth Israel Ziekenhuis in New York en bij de abortuskliniek van het Long Island College Hospital in Brooklyn. Ik heb een Masters in Psychologie en Rechten en ben erkend gezinscoach en echtscheidingsmediator. Verder ben ik o.a. getraind in omgaan met echtscheidingen, non-verbale communicatie (Goodfield methode) en verbale communicatie, meditatie en rouwverwerking bij kinderen.

Over Ria