Therapie

De basis van onze aanpak is het werken met gevoel, gedrag, cognitie, lichaam en spiritualiteit.

Gevoel
We zullen veel werken met gevoel en het benoemen daarvan. Ook begrijpen wat en waarom je je zo voelt is belangrijk, waar komt het vandaag en hoe is het zichtbaar in mijn gedrag. Begrijp ik mijn eigen reacties, wat zijn mijn valkuilen? Jezelf goed kennen maakt het leven een stuk gemakkelijker en aangenamer. Dan krijg je meer keuze, je zelfvertrouwen wordt groter en je relaties zullen in kwaliteit toenemen.

Gedrag
Je komt een eind met begrijpen van wat je voelt, maar om je leven een andere wending te geven, is het ook nodig om naar gedrag te kijken. Gedrag is een belangrijke component in een veranderingsproces. Wij zien de mens als een actief en creatief wezen dat zelf zijn gedrag bepaalt en dus ook zelf kan veranderen.

Cognitie
Denken, gevoel en gedrag hangen heel erg met elkaar samen. Door te kijken naar wat je denkt, ga je meer begrijpen van je gevoelens en gedrag. Je eigen overtuigingen en oordelen kleuren je waarnemingen, waardoor je je op een bepaalde manier gaat voelen, wat weer invloed heeft op je gedrag. Inzicht in die processen maken dat je efficiënter de gewenste verandering kan door kan voeren in je leven.

Lichaam
Denken en gevoel vertalen zich ook meteen in je lichaam. Anderzijds kan je lichaam je op een bepaalde manier doen voelen. Door bewust te worden van wat je voelt in je lichaam kun je veel leren over wat er in je omgaat, wat weer handvatten geeft tot verandering.

Spiritualiteit
Spiritualiteit is een breed begrip. In ons werk betekent het dat wij streven om in iedereen het beste naar boven te brengen. Daarin ligt alles wat je nodig hebt om te veranderen wat je wilt veranderen. Verbinding met die diepere lagen in jezelf kan erg helpen om de verandering aan te gaan en door te voeren. Een sleutelbegrippen hierin zijn in waarheid zijn met jezelf. Waar je jezelf wel of niet bewust bedriegt, raak je in verwarring, en ontstaan er problemen. Andere belangrijke begrippen in deze zijn zelfacceptatie en liefde voor jezelf als basis voor groei.